NirCare abonnement levert inzicht in kwaliteit voeders en grondstoffen

 

Om zo optimaal mogelijk resultaten te halen bij varkens is het belangrijk om goed inzicht te hebben in de constantheid tussen de verschillende vrachten en kwaliteit van de ingezette grondstoffen en mengvoeders die op een varkensbedrijf aangevoerd worden. Hoe vaak hoor je niet dat varkens eerst moeten wennen als er een nieuwe vracht gebracht is. De NirCare service van FarmNutritie is hierbij een handig hulpmiddel om inzichtelijk te krijgen wat er echt aan de hand is. FarmNutritie staat onafhankelijk in de markt en is er van overtuigd dat het verbeteren van resultaten door bijvoorbeeld inzetten van een hygiëneprotecol en verbeteren gezondheid door dierinentingen niet succesvol kunnenzijn als er onvoldoende aandacht wordt besteed aan het inzichtelijk maken van constantheid van het rantsoen/mengvoer en toepassen van de juiste waarderingen van grondstoffen.

Met een NirCare abonnement van FarmNutritie wordt onafhankelijk maandelijks voer of losse grondstoffenmonsters door een medewerker van FarmNutritie op het varkensbedrijf voer onderzocht. Zo heeft een varkenshouder binnen een kwartier al een uitslag. Wanneer een varkenshouder kiest voor de NirCare Plus abonnement wordt deze ook gegevens vergeleken met eerdere uitslagen en met de benchmarkt. Deze gegevens kunnen weer gebruikt worden bij het aankoopproces. Doordat nutriënten als vocht, ruw eiwit, ruw vet, zetmeel, asgehalte en ruwe celstof direct inzichtelijk worden gemaakt kunnen er verklaringen gevonden van dierprestaties om zo de resultaten in de stal nog verder te verbeteren. Zo is een varkenshouder goed in staat om hier op in te spelen bijvoorbeeld door het aanpassen van rantsoen of voerschema.

Tevens kan FarmNutritie maandelijks een koerier regelen die de te onderzoeken grondstoffen ophaalt of kan de varkenshouder zijn monsters voor onderzoek naar FarmNutritie opsturen.

Benieuwd naar wat u op dit moment voert? Wij komen graag bij u langs om dat te analyseren!